Lokakuun rosterissa 51 nimeä

20.10.2024

Spartansin kausi 2025 on saatu vauhdikkaasti käyntiin aluksi Rookie Campin ja nyt myös koko joukkueen osalta. Rookie Campilta mukaan joukkueeseen löytyi paljon uusia pelaajia ja joukkueeseen tekee paluun useampi viime kaudella sivussa ollut pelaaja.

Allekirjoituskynä on sauhunnut ahkerasti ja alustava kokoonpano on massiivinen. 51 pelaajaa on laittanut nimensä paperiin ja muutamia allekirjoituksia odotellaan vielä.
Joukkueen päävalmentaja Toni Uusitalo on syystäkin tyytyväinen tilanteeseen:

"Todella tyytyväinen siihen kuinka joukkue rakentuu. Meillä on kasassa hieno sekoitus kokemusta ja uusia pelaajia. Pelaajia on paljon siihen nähden, että on vasta lokakuu, mutta en kanna huolta siitä, etteikö kaikki saisi peliaikaa ja pääsisi kehittymään urheilijoina.
Ennen kesää ehtii tapahtua vielä paljon. Osa saattaa joutua muuttamaan töiden perässä, tulee luonnollisia estymisiä ja lajin luonteeseen kuuluvia loukkaantumisia. Iso rosteri kuitenkin takaa sen, että saamme aikaiseksi kilpailua pelipaikkojen sisällä peliajasta ja tulemme saamaan jokaiseen peliin varmasti sellaisen joukkueen jolla taistelemme voitosta ja lopullisesta tavoitteestamme."

Ensi kauden tavoitteiden suhteen Uusitalo ei lähde nöyristelemään:

"Uskon, että tulossa on kaikkien aikojen parhain kausi joukkueelle niin pelillisesti, kuin menestyksenkin osalta. Tavoitteeksi kaudelle 2025 on jo asetettu I-divisioonan mestaruus, eikä pelkkä finaalipaikka enää riitä.
Viime vuosi ei mennyt ihan odotusten mukaisesti. Aikaisempina vuosina on aina päästy finaaliin asti ja nyt penkin alle mennyt kausi oli ehkä juuri se mitä tarvittiin. Nyt joukkue onkin onnistunut kääntämään tämän hienosti motivaattoriksi ja se on alkanut näkymään kaikessa tekemisessä."

Motivaatio ei näy pelkästään suuressa pelaajamäärässä, vaan myös harjoittelussa. Harjoittelumäärää on kasvatettu kaksinkertaiseksi aikaisempiin vuosiin verrattuna ja osallistuminen laji-, juoksu- ja voimaharjoitteluun on aktiivisempaa kuin aikaisempina kausina ja asenteessa on havaittu selkeää muutosta positiivisempaan suuntaan.

Kuva: Harri Koivunen

Vaikka nimiä kokoonpanossa on jo paljon, ei uusien pelaajien rekrytointi ole Uusitalon mukaan loppunut:

"Uusia pelaajia etsitään aktiivisesti ja mukaan saa tulla milloin vain. Riittää että olet halukas ottamaan mittaa itsestäsi ja haluat kilpailla niin joukkueen sisällä, kuin pelikentilläkin."

Vaikka pelaajia vielä etsitään, ei Spartans ole tuomassa tälläkään kaudella vahvistuksia ulkomailta tai Suomesta. Luotamme siihen, että meidän oma tekemisemme riittää. Sitoudumme pelaajiin, jotka sitoutuvat meihin ja haluamme tarjota pelaajille mahdollisimman paljon erilaisia tapoja päästä kehittämään itseään ja pelaamaan. Täten myös valmennukseen on saatu mukaan uusia nimiä, jotka julkaistaan myöhemmin.

Seurojen välistä yhteistyötä tullaan myös jatkamaan ja farmisopimukset tullaan solmimaan sekä Vaahteraliigaan, että II-divisioonaan.