Otteluennakko: Saints - Spartans

25.7.2024

1-Divisioonan runkosarja on jo loppusuoralla, ja viimeiselle kierrokselle on säästynyt Pirkanmaan derbyn toinen osa tällä kertaa Tampere Saintsin isännöimänä Pyynikillä herkullisena perjantai-illan ajankohtana. Saints on jo varmistanut runkosarjan voiton aiemmilla kierroksilla, ja kilpailusäännöistä tulkittuna myös Spartans varmisti 3. sijan viime viikon voitollaan. Spartansilla on mahdollisuus 2. sijaan, mutta välierän kotiedun saavuttaminen ei tässä kohtaa ole välttämättä täysin omissa käsissä, joten pirkkalalaisten on tehokkaampaa keskittyä siihen mihin voidaan itse vaikuttaa.

 

 

Vaikka Saintsilla ei ole pelissä panosta, on hyvin epätodennäköistä että voitto annettaisiin paikallisvastustajalle helpolla. Jonkinlaista rotaatiota kokoonpanossa voi olla, mutta pirkkalalaisten näkökulmasta voidaan odottaa että “isot aseet” ovat Saintsilla käytössä. Tamperelaiset haluavat varmasti myös pyyhkiä mielestään viime viikkoisen jännitysnäytelmän Helsinki East City Giantsia vastaan Pyynikillä, joka oli jo lähellä katkaista Saintsin viime kaudesta alkaneen voittoputken. 

 

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu kesäkuussa oli Spartansille melkoinen pohjanoteeraus. Joukkue on kuitenkin saanut käännettyä kurssinsa ja tulee runkosarjan päätöskierrokselle kahden pelin voittoputkessa, mikä on tullut varmasti 1-Divisioonaa seuraaville jonkinmoisena yllätyksenä. Varsinkin hyökkäyksen herääminen kauteen on nostanut pirkkalalaisjoukkueen ylös sarjan hänniltä, ja joukkueessa on aistittavissa erilainen luotto omaan tekemiseen kuin alkukaudesta. Vahva esiintyminen tappiotonta Saintsia vastaan toimisi hyvänä jatkumona ensi viikon välieriin mentäessä, kun taas heikko suoritus voi pahimmillaan horjuttaa hyvää virettä. Spartans ei ole vielä kertaakaan pystynyt kukistamaan paikallisvastustaan, mutta pirkkalalaisjoukkue on osoittanut useasti kykenevänsä yllätyksiin. 

 

Ensimmäinen Pirkanmaan paikalliskamppailu nähtiin viime kautena sateisissa merkeissä Keskuskentällä. Joukkueet ovat kohdanneet ennen perjantain ottelua 4 kertaa. Kuva: Harri Koivunen

 

Seurantaan kannattaa ottaa Spartansin puolelta laitahyökkääjäosastolla mahdollisesti näkyvät uudet vahvistukset ja toiselta puolelta palloa aiemmin urallaan Saintsin organisaatiota edustaneet Spartalaiset Ali Ersan, paluun kokoonpanoon tekevä Riku Kuusisto, Ere Viitanen, Tapio Kari & Lauri Kanerva

 

Ottelu potkaistaan käyntiin perjantaina 26.7 18:00 Pyynikin Urheilukentällä. Tulkaa kannustamaan Spartans voittoon! Pelin tunnelmiin pääsee myös Ruutu+ kautta.