Otteluennakko: Spartans - Northern Lights

19.7.2024

Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella pelataan tärkeistä pisteistä, kun Spartans saa vieraakseen Oulu Northern Lightsin. Pelistä löytyy jo niin sanottua pudotuspelitunnelmaa voittajan ottaessa vahvan kiinnityksen runkosarjan kolmossijaan ja säilyttäen myös mahdollisuuden kakkossijaan, jonka mukana tulisi välierien kotietu. Molemmat joukkueet tulevat peliin recordilla 1-3. Spartans otti avausvoittonsa Helsinki East City Giantsista viime kierroksella ja Lightsin voitto tuli Spartansia vastaan Oulussa kauden alkupäässä.

 

 

Joukkueiden toiseen kohtaamiseen lähtiessä voimasuhteita voidaan pitää melko tasaisina. Kotijoukkue Spartans pyrkii jatkamaan avausvoiton ja eritoten sen jälkimmäisen puoliskon hyvää virettä. Oululaisten kausi on taas ollut vaikea joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen. Tähän on vaikuttanut myös osittain loukkaantumiset, joihin lukeutuu lauantain peliin epävarmaksi listattu aloittava pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi jota ei ole nähty toisen kierroksen jälkeen.

 

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa kesäkuussa Oululaisten puolustus piti Spartansin nollilla ja sai väsytettyä Pirkkalalaiset juoksupainotteisella hyökkäyspelillään. Spartansin hyökkäys taas toivoo, että viime kierroksella nähty hyökkäysilme on uusi sääntö eikä poikkeus ja lähtee varmasti haastamaan Lights –puolustusta enemmän juoksupainotteisesti kuin viimeksi. Tarkasteluun kannattaa ottaa Pori Bearsissa pari vuotta takaperin joukkuekavereina pelanneiden Spartans RB Dominic Olneyn ja Lights LB Romello Herbinin kohtaamiset.

 

Edellisellä kierroksella ilmiömäisesti pelanneen #10 Dominic Olneyn pysäyttäminen on varmasti vierasjoukkueen pelisuunnitelman keskiössä. #13 Riku Karvonen muun Spartans laitahyökkääjistön kanssa pyrkivät keventämään “Domin” kuormaa. Kuva: Laura Helminen

 

Oululaisilta osataan odottaa voimakasta juoksuhyökkäystä. Vierasjoukkue juoksee juurikin niin kauan kuin jaardeja tulee ja pyrkii heittopelillä pitämään puolustuksen varpaillaan. Lights -hyökkäyksen avainhahmot ovat vahvasti juokseva ja blokkaava FB Pauli Pylväs sekä isoihin peleihin laidalta kykenevä WR Samuli Iso-Möttönen.

 

Oululaisten hyökkäyksen moottorina voidaan pitää monipuolista #8 Pauli Pylvästä. Kuva: Aino Raki

 

Puolustuksen koordinaattori Aleksi Siirtola kommeintoi asetelmia seuraavasti: ”Molemmille joukkueille runkosarjan sijoituksen puolesta tärkeä peli, joten tullaan varmasti näkemään samankaltainen fyysinen ja tasainen matsi kuin mitä meillä Oulua vastaan aina ollut sarjatasosta riippumatta. Homman tulee todennäköisesti hoitamaan kotiin se, kumpi tekee lajin fundamentaaliset asiat kuten taklaamisen ja blokkaamisen paremmin. Lähdetään pelaamaan joukkueena kaikki neljä neljännestä omalla tasollamme ja hoidetaan homma.”

 

Kyseessä on myös mahdollisesti Spartansin kauden viimeinen kotipeli, joten nyt jos koskaan lauantaina 20.7 kannattaa suunnata Pirkkalan Keskuskentälle klo 16 mennessä. Peli katsottavissa myös Ruutu+ kautta.