Otteluennakko: Spartans - Saints

27.6.2024

1-Divisioona palaa Juhannustauolta Lauantaina Pirkanmaan derbyn muodossa, kun Saints matkaa Tampereelta asti Pirkkalan Keskuskentälle. Joukkueen kohtaamisissa on aina ripaus lisäpanosta sijainnin sekä seurojen historian vuoksi. Joukkueiden viimevuotiset kolme kohtaamista päätyivät Saintsin voittoihin, viimeisimpänä Finaaliottelussa Pyynikillä.

 

 

On sanomattakin selvää, että Spartansin tulee suoriutua potentiaalinsa ylärajoilla kaikilla osa-alueilla pystyäkseen kaatamaan paikallisvastuksensa. Spartansin alkukausi on ollut tuloksellisesti pettymys, kun taas Saints on jatkanut voittoisasti viime kauden tapaan. Mikään peli ei kuitenkaan ole ratkaistu etukäteen, ja lauantaina tullaan näkemään varmasti näyttämishaluinen kotijoukkue. 

 

Kotijoukkueen puolustuksen tulee pystyä pitämään räjähtävä Saints-hyökkäys aisoissa, ja estettävä isot pelit. Saints-hyökkäys on edennyt kahdessa ensimmäisessä pelissään 1153 jaardin ja 131 pisteen arvoisesti. Lukemista ison siivun ovat tuottaneet kolmikko #6 David Chaves Jimenez, #5 Dajon Newell, #10 Jessie Robbins. Hyökkäyksen taas tulee pystyä liikuttamaan palloa tehokkaasti ja käyttämään paikat hyväkseen. Pirkkalan yllätysvoiton edellytyksenä on pienimaalinen ottelu, jossa Spartans pystyy hallitsemaan kenttä-asetelmia.

 

Saintsin pelinrakentajan #10 Jessie Robbinsin johtaman Saints-hyökkäyksen pysäyttämiseksi Pirkkalalaisilta vaaditaan tiivistä puolustuspeliä. Kuva: Harri Koivunen

 

Ennen Juhannustaukoa Helsinki East City Giants pystyi pitämään pelin suhteellisen tasaisena ja latoi komeasti 34 pistettä Saints-puolustusta vastaan, joka voidaan nähdä pienenä valonpilkahduksena. On kuitenkin varmaa, että Saints puolustus on pyrkinyt löytämään mahdolliset ongelmakohdat tauon aikana. 

 

Spartansin Hyökkäyksen koordinaattorina toimiva Saints -taustaakin omaava Joni Riihelä suhtautuu paikallispeliin odottavaisin mielin: ”Paikallispelit on aina itselle ollut pienen lisäpanoksen myötä niitä, mistä nautin eniten. Reeneissä on keskitytty parantamaan suoritusvarmuutta urakalla, ja sitä kautta lähdetään peliin Saintsin kovaa nippua vastaan. Lauantaina selviää, kuinka hyvin pystytään vastaamaan tuleen tulella.”

 

Useampikin Spartans -pelaaja on edustanut aiemmin myös Saintsia. Pirkkalasta löytyy myös rutkasti omia kasvatteja. Kuvassa Spartansissa Jenkkifutiksen aloittanut monivuotinen luottopelaaja #75 Akseli Kauppila. Kuva: Harri Koivunen

 

Pirkanmaan herruudesta kamppaillaan lauantaina 29.6.2024 kello 16:00 lähtien Pirkkalan keskuskentällä. Jos syystä tai toisesta ei pääse paikalle Ruutu+ lähetys alkaa klo 15:55.