Otteluraportti: East City Giants - Spartans

9.7.2024

SPARTANS VOITTI sunnuntain Itä-Helsingin trillerin kaatamalla kotijoukkue East City Giantsin toisen puoliajan uskomattoman nousun myötä tuloksella 28 – 34 (28-0). Pisteistä 27 tehtiin viimeisellä neljänneksellä.

Voittajina on helpompi hymyillä. Kuva: Laura Helminen

Ottelu alkoi Spartansille jo surulliseen tutun kaavan mukaisesti. Ensimmäistä puoliaikaa varjosti lukuisat virheet molemmin puolin palloa. Näihin lukeutuu mm. pallonmenetyksiä lähellä maalia ja vastustajan 98 jaardinen juoksumaali pelin alussa. Toisella puoliajalla nähtiin kuitenkin sitä Spartansia, mitä ei ole tällä kaudella vielä juuri nähty. Hyökkäys eteni fyysisellä juokupelillä ja väsytti vastustajan puolustuksen välttäen samalla pallonmenetykset. Puolustus pysyi tiiviinä, teki ECG:n heittopelistä vaikeaa ja vältti merkkausvirheet.

Voitto oli todellinen koko joukkueen yhteinen suoritus, mutta olisi väärin olla nostamatta esiin Spartansin keskushyökkääjän Dominic Olneyn suoritusta. Kokenut irlantilainen kantoi palloa huimat 41 kertaa 338 jaardin ja 4 Touchdownin arvoisesti. Olneyta auttoi eteenpäin loistavan pelin pelannut hyökkäyksen linja, sekä aktiivisesti blokkipeliin osallistuneet laitahyökkääjät.

Yksi 41:stä juoksusta. 39-vuotias Olney on lepoviikkonsa ansainnut. Kuva: Laura Helminen

Puolustuksesta voisi myös nostaa esiin koko ryhmän, joka nosti tasoaan merkittävästi vaikean alun jälkeen ja nollasi helsinkiläisten erittäin vaarallisen hyökkäyksen toisella puoliajalla ensimmäisen pelin tapaan. Mainitaan kuitenkin hyökkäykseenkin blokkivoimaa antanut kahteen suuntaan pelannut Ali Ersan, ja Peetu Mansikkamäki joka otti viimeisellä neljänneksellä kaksi tärkeää pallonriistoa ensiksi poimien Ere Viitasen pelinrakentajan säkityksestä irronneen rähmätyn pallon, ja heti seuraavalla vastustajan hyökkäysvuorolla palauttaessa ottamansa syötönkatkon maaliin asti.

#9 Tapio Kari laittoi sinetin Spartansin uskomattomalle comebackille ottaessaan syötönkatkon pelin loppuhetkillä. Kuva: Laura Helminen

Spartans siirtyy voitosta kauden viimeiselle väliviikolle pelien osalta. Seuraavaksi pelatataan Keskuskentällä lauantaina 20.7 kun Oulu Northern Lights saapuu Pirkkalaan vieraiksi. Pelissä tulee olemaan kovat panokset voittajan ottaessa vahvan kiinnityksen sarjataulukon kolmossijaan.