Spartansin lippupalloilija EM-kisoihin

6.9.2024

 

Suomi osallistuu tänään 6.9.24 alkavaan lippupallon EM-turnaukseen kolmen joukkueen voimin. Spartansia U15 joukkueessa edustaa Milana Mäkelä numerolla #18. 

 

 

Suomen nuoret aloittavat tänään EM-kisaurakkansa Serbiassa. Mukana on kolme joukkuetta: U17 tytöt, U17 pojat ja U15 sekajoukkue.  Spartansia U15 joukkueessa edustaa Milana Mäkelä numerolla #18. Maajoukkueen 16 pelaajan EM-rosteriin on valittu 7 tyttöä ja 9 poikaa.

Spartans Naiset aloittivat lippupallotoiminnan keväällä 2024. Koko kesän aktiivisesti treeneissä käyneen Milana Mäkelän kesä huipentuu nuorten EM-turnaukseen, johon hänet valittiin useiden karsintaleirien jälkeen.  

Milanalla on vahva urheilutausta. Hän pelaa BC Nokiassa koripalloa, jonka mukana hän voitti U15 SM-kultaa tänä vuonna. Milanalle lippupallo oli vielä viime vuonna tuntematon laji, mutta hän lähti ennakkoluulottomasti treenaamaan sekä maajoukkueen että Spartans lippupallojoukkueen mukana.  

Milanan koristausta näkyi heti ensimmäisissä treeneissä viime keväänä. Ulottuvana pelaajana hän nappasi vaikeatkin pallot kiinni varmakätisesti. Kesän aikana on päästy hyvin treenaamaan erilaisia kuvia ja lajinomaista liikkumista. "  lippupallovalmentaja Anna-Lotta Huuhka kertoo.  

"On ilo valmentaa pelaajaa, jolla on motivaatio parantaa suorituksiaan joka kerta ja joka tähtää urheilussa pitkälle. Hienoa että Milana on päässyt näyttämään taitojaan myös maajoukkueessa ja saa kilpailukokemusta kansainvälisissä peleissä

Suomen U15 maajoukkue oli 2023 kisoissa Euroopan 4. paras joukkue. Suomen tavoite tänä vuonna on kaikissa sarjoissa mitalisija.